Videoclip-opnemen

Een videoclip of CD opnemen, hoe werkt dat en wat kost zoiets nou ?


Deze vraag krijgen we wel eens vaker en hieronder zullen we proberen het een en ander uit te leggen:

De opnames vinden plaats in de studio in Sint Nicolaasga of op locatie.

Iedereen, dus ook als je GEEN les bij ons hebt kan bij ons een CD laten opnemen. Je kunt een liedje dat je leuk vindt bij ons inzingen.
Ook als je niet alleen wil zingen maar er ook gitaar of keyboard bij wil spelen, dan kunnen we dit opnemen.
We maken hiervoor gebruik van professionele microfoons en studio opname apparatuur.
Ook is het mogelijk gebruik te maken van een karaoke backing track ( hier staat dan alle muziek al op ), die je zelf kunt meenemen op bv. een USB stick.

Beschik je zelf niet over de muziek dan kunnen wij dit meestal wel voor je verzorgen.

CD
De basisprijs voor een liedje opnemen is 80,– euro, wat doen we hiervoor:
( exclusief reiskosten als de opnames op jouw locatie moeten plaatsvinden )

– Als je binnenkomt staat de apparatuur al klaar voor de opname.
– Je krijgt van ons 1 uur de tijd om het liedje in te zingen en/of in te spelen. Meestal zal dit een paar keer herhaald moeten worden.
– In de koptelefoon hoor je de muziek en je eigen stem klinken, dit allemaal nog zonder speciale effecten op de stem zoals bv. reverb, echo, compressor enz. ( we noemen dit “droog” opnemen )
– We laten je kleine stukjes terugluisteren, zodat je zelf kunt horen hoe het klinkt, om toch al een beetje te horen hoe het met effecten klinkt voegen we deze even tijdelijk toe.
– Als het hele liedje goed is opgenomen ( dit kunnen ook allemaal goede stukjes zijn ) dan zit voor jou het opname gedeelte erop. Mocht het veel langer duren dan 1 uur dan kunnen er meerkosten ontstaan. (€. 20,– per 1/2 uur ).
– Alle opnames ( takes ) worden door ons op een speciale computer gezet en stukje voor stukje afgemonteerd tot het perfect klinkt. Ook de echte effecten worden nu op de eindmix gezet.
– Daarna maken we een .MP3 en een .WAV muziek bestand aan en zetten die op een door jou zelf meegrachte USB stick of sturen deze via email op.
Deze muziek kun je dan zelf direct onder een video voor YOUTUBE zetten of op een CD branden.

TIPS:
Als je zelf een backing-track (karaoke versie) aanlevert zorg dan dat die van een goede kwaliteit is, een .MP3 bestand kan wel maar een groot .WAV bestand ( > 30 Mb ) is beter.
Deze kun je dan ook het beste via email eerder naar ons opsturen zodat we die kunnen beoordelen.

VIDEO-CLIP
De basisprijs voor een Video-Clip is 160,– euro.
( exclusief reiskosten als de opnames op jouw locatie moeten plaatsvinden )

Wij kunnen een complete VIDEO CLIP van +/- 3 minuten voor je band/combo, groepje of van jou maken terwijl je het liedje zingt:
Een video-clip opname op locatie of bij ons eventueel voor een “Green-screen” wordt compleet afgemonteerd met perfect geluid en als .AVI bestand opgeleverd.
Wanneer het maken van goede beeld en geluid opnames langer dan 2 uur duurt zijn hier meerkosten aan verbonden. (€. 20,– per 1/2 uur )